ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΕΣ

 Υπάρχουν δυο κύριοι τύποι δαμάσκηνου που καλλιεργούνται για εμπορικούς σκοπούς σήμερα το ευρωπαϊκό και το ιαπωνικό δαμασκηνό .Οι ιαπωνικές ποικιλίες δαμάσκηνου παράγουν πιο στρόγγυλους καρπούς από τα ευρωπαϊκά δέντρα και τα φρούτα τους διανέμονται στην αγορά ως επί το πλείστον σε νωπή μορφή. Οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές ποικιλίες έχουν πιο μακρόστενο οβάλ σχήμα, μωβ χρώμα και προορίζονται κύριος για τον κλάδο της μεταποίησης.

Ο καρπός το δαμάσκηνο, είναι κρεμαστή, ωοειδής ή σφαιρική δρύπη. Έχει ιώδη, κοκκινόμαυρο, κεχριμπαρένιο ή χρυσίζοντα φλοιό και κιτρινωπή σάρκα.  ΚΛΙΜΑ & ΕΔΑΦΟΣ: Αναπτύσσεται καλά σε πλούσια γόνιμα εδάφη με ph 6 - 7,5 ανέχεται όμως και τα πολύ υγρά, συνεκτικά με περίσσεια ασβεστίου σε περιοχές που έχουν τουλάχιστον 700 -1.100 ώρες κρύο για τη διακοπή του λήθαργου των οφθαλμών και θερμοκρασίες από -20c έως 37c (ηλιοκάματα). Ανθίζει πολύ νωρίς την άνοιξη

ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΕΣ
Φυτώρια οπωροφόρων δένδρων Μίλη