ΕΙΔΟΣ: ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ

Η Φεραντουέλ αποτελεί μια κλασσική ποικιλία αμυγδαλιάς που χρησιμοποιείται ευρέως ως επικονιάστρια ποικιλία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚαταγωγήΠροέρχεται από το Ινστιτούτο Βελτίωσης Ποικιλιών INRA. Διασταύρωση μεταξύ της ‘’Ai’’ και της ‘’Cristomorto’’. Αυτόστειρη ποικιλία.
ΔέντροΠλαγιόκλαδη βλάστηση με πολλά κλαδιά. Υψηλής ζωηρότητας σε αρδευόμενα εδάφη και μέτριας ζωηρότητας σε μη αρδευόμενα. Ανθεκτικό γενικά σε μυκητολογικές ασθένειες και στο ψύχος.
ΚαρπόςΚαρπός με σκληρό κέλυφος, επιμήκης και πεπλατυσμένος. Ποσοστό ψίχας 26-28 %. Δεν παρουσιάζει διπλά.
ΩρίμανσηΧαρακτηρίζεται όψιμη ποικιλία σε άνθιση και σε ωρίμανση(1-10 Σεπτεμβρίου). Επικονιάζεται με την ποικιλία Φυρανιά και άλλες οψιμανθείς ποικιλίες. Τάση για παρενιαυτοφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies