ΕΙΔΟΣ: ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ

Είναι πιο διαδεδομένη κλασική  ποικιλία αμυγδαλιάς στον κόσμο.

Ο καρπός της έχει σχήμα επίμηκες, περικάρπιο χοντρό και κέλυφος ημίσκληρο.

 Η ψίχα έχει επιφάνεια ελαφρά τραχεία και γεύση γλυκιά. Θεωρείται ποικιλία  πολύ καλής ποιότητας, με ποσοστό ψίχας 35-39%.

Ωριμάζει το τρίτο πενθήμερο του Σεπτέμβρη.

Σαν δέντρο, είναι πολύ ζωηρή, με βλάστηση ορθόκλαδη.

Ως προς την άνθηση χαρακτηρίζεται ως οψιμανθής σε σύγκριση τις κλασικές ποικιλίες   (από αρχές έως τέλη Μαρτίου).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΔένδροΤο δένδρο έχει σχεδόν ορθόκλαδη συμπεριφορά και εισέρχεται σχετικά γρήγορα σε παραγωγή. Έχει μεγάλη παραγωγή που διατηρείται σταθερή ανά τα χρόνια. Χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα στη Μονίλια αλλά ευαισθησία στο Κορύνεο.
ΚαρπόςΟ καρπός είναι συμπιεσμένος και επιμήκης με γλυκιά γεύση. Το κέλυφος είναι αρκετά σκληρό. Το ποσοστό ψίχας κυμαίνεται στο 35-40 %. Το ποσοστό διπλών καρπών κυμαίνεται στο 1-2 %.
ΩρίμανσηΩριμάζει στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ χαρακτηρίζεται οψιμανθής καθώς ανθίζει το Μάρτιο. Καρποφορεί νωρίς, με μικρή τάση για παρενιαυτοφορία.
ΕπικονιαστήςFerraduel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies