Προσδιορισμός ωριμότητας των καρπών μέσω αισθητήρα φωτός

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ένας Τούρκος ερευνητής ανέπτυξε τεχνολογία που χρησιμοποιεί δεδομένα από έναν αισθητήρα ορατού φωτός για να προσδιορίσει την ωριμότητα των φρούτων.

Ο στόχος του έργου είναι να ανιχνεύσει την ωριμότητα στα φρούτα και τα λαχανικά παρακολουθώντας τις αλλαγές χρωστικών ουσιών. Αντί για χρήση κάμερας, το έργο βασίζεται σε δεδομένα από έναν αισθητήρα ορατού φωτός, ο οποίος ταιριάζει καλύτερα στη λήψη ακριβέστερων φασμάτων του φωτός.

Αυτό επιτρέπει την καλύτερη ανάγνωση του πραγματικού φωτός που αντανακλάται από τον καρπό, όπως καθορίζεται από τις χρωστικές ουσίες στο δέρμα που σχετίζονται άμεσα με την ωριμότητα.

Ελήφθησαν δείγματα από μια σειρά φρούτων και λαχανικών για μια περίοδο αρκετών ημερών, η οποία επέτρεψε τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για τα προϊόντα σε διάφορα στάδια ωρίμανσης.

Στη συνέχεια τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ενός μοντέλου που μπορεί να καθορίσει την ωριμότητα των φρούτων που βρίσκονται κάτω από τον αισθητήρα με έναν λογικό βαθμό βεβαιότητας.

Το project είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της χρήσης προηγμένης ανίχνευσης στην γεωργία. Οι νέες τεχνολογίες βρίσκουν επιτέλους πρόσφορο έδαφος και γίνονται ακόμα ένα όπλο για το σύγχρονο γεωργό.

 

Πηγή: freshfruitportal.com

×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies